Przepis na… JABŁKA W CIEŚCIE
Dodane 01.02.2020 o 09:00

Dziś przedstawiamy kolejną propozycję z cyklu „Przepis na…”. Dla odmiany na talerzu mamy dla Was coś słodkiego i prostego w przygotowaniu. Tym razem serwujemy Wam pyszne jabłka w cieśnie. Idealne na drugie śniadanie lub podwieczorek.
JABŁKA W CIEŚCIE
Składniki:
- mąka pszenna,
- mleko,
- cukier,
- jajko,
- olej,
- jabłka (najlepiej twarde soczyste),
- cukier puder,
- dżem,
- biały ser.
Przygotowanie:
Zaczynamy od przygotowania ciasta naleśnikowego. Następnie obieramy i kroimy jabłka w grube plastry.
Wycinamy ich środki i obtaczamy plastry w cieście naleśnikowym.
Smażymy na gorącym oleju aż się przyrumienią.
Najlepiej smakują z cukrem pudrem lub dżemem i białym serem.
Czytajcie nasze przepisy! W każdą sobotę o godzinie 9:00!
Smacznego!
← Wróć na stronę głównąPROPONOWANE WIADOMOŚCI
ROZMOWA DNIA
Na czasie
Sosnowiec: Misja wypełniona. Smogobus zjeżdża do zajezdni
20.04.2021 o 11:28
Co z Pierwszymi Komuniami? Archidiecezja Katowicka podtrzymuje wytyczne
20.04.2021 o 10:49