Przepis na… RYŻ PO MEKSYKAŃSKU

Dziś przedstawiamy kolejną propozycję z cyklu „Przepis na…”. Na talerzu mamy dla Was coś oryginalnego i orientalnego. Tym razem serwujemy Wam pyszny ryż po meksykańsku. Danie bardzo proste i szybkie w przygotowaniu.
RYŻ PO MEKSYKAŃSKU
Składniki:
- ok. 500 g piersi z kurczaka,
- 1 puszka fasoli czerwonej,
- mała puszka kukurydzy,
- ok. 8 pomidorków koktajlowych,
- przyprawa meksykańska, sól, pieprz,
- 1 mała cebula,
- 3 torebki ryżu.
Sposób przygotowania:
Filet kroimy w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem oraz przyprawą meksykańską. Następnie gotujemy ryż w osolonej wodzie, odcedzamy, wykładamy na duży talerz do wystudzenia. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wykładamy mięso i obsmażamy z każdej strony. W kolejnym kroku dodajemy pokrojoną cebulę i smażymy przez 2 minuty mieszając. Dodajemy odcedzoną kukurydzę i mieszamy z fasolą. W ostatnim kroku do całości dodajemy ugotowany ugotowany ryż, pokrojone pomidorki, mieszamy i smażymy ok. 2 minuty.
Czytajcie nasze przepisy! W każdą sobotę o godzinie 9:00!
Smacznego!
← Wróć na stronę główną