Przepis na… KAPUSTĘ PO BUŁGARSKU
Dodane 07.03.2020 o 09:00

Dziś przedstawiamy kolejną propozycję z cyklu „Przepis na…”. Na talerzu mamy dla Was coś smacznego, idealnego do obiadu. Tym razem serwujemy Wam pyszną kapustę po bułgarsku. Danie szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne.
KAPUSTA PO BUŁGARSKU
Składniki:
- biała kapusta (główka),
- 2 puszki pomidorów krojonych,
- 3 duże cebule,
- 2/3 łyżeczki chili,
- 4 łyżki miodu,
- pół szklanki oleju,
- garść kminku,
- przyprawy do smaku.
Przygotowanie:
Kapustę kroimy i gotujemy. Do ugotowanej kapusty dodajemy odrobinę octu. Następnie kroimy cebulę w kostkę, dusimy na oleju z pomidorami, kminkiem, chili i miodem (ok. 15 min, od czasu do czasu mieszając). Do odcedzonej ugotowanej kapusty dodajemy wszystkie składniki, mieszamy i pod przykryciem dusimy ok. 15/20 min. Kapusta ma uzyskać wyrazisty pikantny smak. Można podawać jako dodatek do mięs lub jako samodzielne danie.
Czytajcie nasze przepisy! W każdą sobotę o godzinie 9:00!
Smacznego!
← Wróć na stronę głównąPROPONOWANE WIADOMOŚCI
ROZMOWA DNIA
Na czasie
Bytom: Przebudowa ważnego skrzyżowania. Sprawdź mapę objazdów
24.02.2021 o 13:20