Przepis na… GALERT
Dodane 28.03.2020 o 09:00

Dziś przedstawiamy kolejną propozycję z cyklu „Przepis na…”. Na talerzu mamy dla Was coś smacznego, idealnego na przekąskę. Tym razem serwujemy Wam klasyczny galert. Danie proste w przygotowaniu i bardzo smaczne.
GALERT
Składniki:
- dwa duże golonka z kością,
- noga wieprzowa,
- warzywa: marchewka, pietruszka, seler,
- przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, sól,
- jajko,
- zielona pietruszka,
- groszek zielony.
Sposób przygotowania:
Gotujemy mięso z warzywami.
Gdy jest miękkie obieramy i kroimy. To samo robimy z warzywami. Wszystko mieszamy z bulionem i przelewamy do miseczek. Kładąc na dno pokrojoną marchewkę, jajko, listek pietruszki i groszek (dodatki wedle gustu i uznania).
Zostawiamy do stężenia, gdy nasza potrawa jest już wystudzona, wkładamy do lodówki. Potem wystarczy przełożyć z miseczki na talerz, można skropić cytryną.
Czytajcie nasze przepisy! W każdą sobotę o godzinie 9:00!
Smacznego!
← Wróć na stronę głównąPROPONOWANE WIADOMOŚCI
ROZMOWA DNIA
Na czasie
Bytom: Przebudowa ważnego skrzyżowania. Sprawdź mapę objazdów
24.02.2021 o 13:20