Przepis na… BITKI WOŁOWE Z KLUSKAMI NA PARZE

Dziś przedstawiamy kolejną propozycję z cyklu „Przepis na…”. Na talerzu mamy dla Was coś pysznego. Tym razem serwujemy bitki wołowe z kluskami na parze. To danie sycące, idealne na rodzinny obiad.
BITKI WOŁOWE Z KLUSKAMI NA PARZE
Składniki:
- kluski na parze,
- kawałek wołowiny,
- margaryna,
- cebula,
- przyprawy,
- musztarda,
- lubczyk.
Sposób przygotowania:
Mięso kroimy i przyprawiamy (sól, pieprz, papryka, musztarda). Układamy w garnku na rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy pokrojoną cebulę i dusimy do miękkości ok. 2 godziny. Sos zabielamy śmietaną i zagęszczamy mąką. Kluski podgrzewamy na parze. Jako dodatek doskonale sprawdzi się sałatka z kapusty pekińskiej (kapusta pekińska, kukurydza, cebula, ogórek zielony, pomidor, papryka – mieszamy i polewamy sosem winegret). Kluski polewamy sosem, podajemy z mięsem i sałatką.
Czytajcie nasze przepisy! W każdą sobotę o godzinie 9:00!
Smacznego!
← Wróć na stronę główną